Turisté, hospody a restaurace: Vítejte v Českém Krumlově v letní sezoně
Od března do listopadu, to je sezona v Krumlově, historicky nejzachovalejším městě v celé střední Evropě. Některé skutečně vypustíte z hlavy po pár krocích, jiné vám ale v hlavně zůstanou několik let, klidně až do konce života. Co dělá z hospůdek, barů a restaurací to nezapomenutelné místo? Jaké podniky jsou nejzajímavější a jaké byste neměli opomenout navštívit?
1. Hospoda Na Louži
Tato hospůdka byla založena v roce devadesát dva, letos tedy slaví své výročí čtvrt století od založení. Celé prostory včetně vybavení jsou replikou hospody z dvacátých let dvacátého století a majitel je na svou hospodu patřičně hrdý. Právě tady byste si určitě měli zajít, a to nejenom kvůli skvělému pivu a výborné obsluze, ale hlavně pro tu atmosféru. Dvacáté roky se přenesou i na vás, tato atmosféra na vás totiž dýchá z každého kouta budovy.
NAJDETE TADY: českou kuchyni veskrze tradiční. Mají tady místní pivo. Komorní prostory. Výzdoba prvorepublikovými plakáty.
2. Restaurace Depo
Tato restaurace je zde sotva dva roky, ovšem už od svého založení zde sbírá nesčetné úspěchy. Je to ultramoderní restaurace, která představuje vizi do budoucna. Designově je velice osobitá, je velmi velká a prostorná, všechno hraje prim a vy nevíte, na co se soustředit jako první.
CO TADY NAJDETE: grilování, terasu, výhled do parku, čepovanou Plzeň, tradiční hospodská jídla, někdy se zde odehrávají živé koncerty neznámých a coverových kapel.
3. Krčma Šatlava
Ta se pyšní hlavně svými neobvyklými prostory, neboť mezi šestnáctým a sedmnáctým stoletím až sem zasahoval šlechtický dvůr, a právě v této budově byla kdysi opravdu šatlava, kde se věznilo a mučilo.
CO TADY NAJDETE: Tato hospoda přitahuje hlavně cizince kvůli zvláštní atmosféry hořícího ohně v krbu a otevřeného ohniště uprostřed šatlavy, kde se připravují nejlepší masové pochoutky.