Domácí proces se neobejde bez nádoby na klíčení?
Je až zázračné, jak se během několika hodin po aktivaci v semínku probudí život a zcela neuvěřitelnou rychlostí dochází ke zvýšení množství výživných látek. Ideální je, pokud si vše uděláte sami v rámci vlastních semínek. Vždy však mějte na paměti, že je zapotřebí koupit semena určená pro potravinářské účely. Obsah sáčku proberte a zbavte cizích příměsí, stejně tak je zapotřebí odstranit semena poškozená, neúplná nebo jinak zbarvená.
Proč se rozhodnout pro domácí klíčení?
Klíčky disponují vysokým obsahem bílkovin, enzymů, nenasycených mastných kyselin, vitamíny. Dále v sobě ukrývají minerální látky, jako je například vápník, hořčík, zinek apod. Pozitivní zajisté je, že naklíčená semínka mají výbornou chuť.
Co je vše potřeba?
Semínka, jak je výše uvedeno, která musí být zakoupena pro potravinářský účel, dále je zapotřebí voda. V tomto případě je ideální voda, která je bez chloru. A samozřejmě nepostradatelné jsou nádoby na klíčení.
Zde se vyplatí zvolit a preferovat kvalitní nádoby na klíčení, které mají výhody a usnadní i samotnou práci. K výrobku dostanete samozřejmě při nákupu i návod, tudíž není třeba se obávat, jak s miskou zacházet. Každopádně má minimálně dvě podstatné výhody. Jednak se skládá z několika misek. Tím máte k dispozici semena v různém stádiu klíčení. A semena lze v nádobě snadno proplachovat, čímž je eliminován potenciální vznik plísně.
Zároveň se výrobek dobře udržuje a snadno myje. Výhodou je odolnost vůči mechanickému poškození, osvědčený způsob v rámci zavodňování misek. Díky tomu je veškerý proces ohledně klíčení snadný a rychlý.
Konzumace klíčků
Nabízí se hned několik adekvátních variant. Jednak lze jíst klíčky samotné. Můžete si je dát na chleba s máslem. Ideální jsou do zeleninového salátu, do obilné kaše na snídani, do rýže, pomazánek i do polévek. Lze použít jako jednu z ingrediencí do domácího smoothie.